Minusta

Kuva vapaasti käytettävissä
Kuva vapaasti käytettävissä

Olen 25-vuotias poliitikonalku ja muusikko Kouvolasta. Toimin toista vuotta KD Nuorten puheenjohtajana, jonka lisäksi suoritan musiikin ja kauppatieteiden maisteriopintoja. Politiikan parissa olen toiminut eri tehtävissä lukion oppilaskunnasta KD Nuoriin ja Nuorten Pohjoismaiden Neuvostosta Kristillisdemokraatteihin. Politiikka on opettanut minulle, että hyvän vaikuttajan tekee nöyrä asenne: vastuullista politiikkaa voi tehdä vain, jos on valmis laittamaan itsensä sivuun ja toimimaan lähimmäistensä parhaaksi.

Kouvola on tarjonnut minulle mainion ponnahduslaudan elämään ja nyt haluan kantaa korteni kekoon sellaisen kotikaupungin eteen, jossa tulevienkin sukupolvien on hyvä kasvaa. Kaupunginvaltuutettuna haluaisin kehittää Kouvolan vetovoimaa nuorten näkökulmasta panostamalla esimerkiksi koulutukseen, yrittäjyyteen ja kulttuuriin. Hienoihin hankkeisiin tulee kuitenkin lähteä järki kädessä ja taloudelliset tosiasiat mielessä.

Koulutus: kauppatieteiden kandidaatti (Hanken), musiikin kandidaatti (Sibelius-Akatemia)


Miksi Kristillisdemokraatit?

Liityin KD Nuoriin kymmenen vuotta sitten ja Kristillisdemokraattien jäsen olen ollut melkein yhtä kauan. Teini-ikäiseen Annikaan vaikutuksen teki erityisesti puolueen kristillisyydestä kumpuavat perusarvot: puolue oli ja on ainoa suomalainen eduskuntapuolue, joka on valmis taistelemaan jakamattoman ihmisarvon puolesta kohdusta kehtoon ja kehdosta hautaan. Lähimmäisenrakkaudesta kummuten päätöksillä tähdätään yhteiseen hyvään, ei oman viiteryhmän parhaaseen. Suuren vaikutuksen oli tehnyt myös naapurimme ja ystävieni äiti Sari Palm työllään kansanedustajana.

Vuosien varrella puoluevalinta on luonnollisesti aika-ajoin joutunut koetukselle. Ei ole helppoa olla nuori kristillisdemokraatti Suomessa. Aloittaessani kansantaloustieteen opinnot kauppakorkeakoulussa minulle alkoi kuitenkin pikkuhiljaa valjeta, että Kristillisdemokraatit on ainoa puolue, jonka jäsenenä voin niin lähimmäisenä kuin taloustieteilijänäkin nukkua yöni rauhassa: politiikalla tulee olla suuri sydän, mutta sen on myös pohjattava realistiseen talouskäsitykseen. Kristillisdemokraatti rakastaa jokaista lähimmäistään kuten itseään ja pohjaa samanaikaisesti yhteiskuntakäsityksensä tosiseikkoihin, ei utopioihin. Kristillisdemokratia ei suotta ole yksi Euroopan suosituimmista poliittisista ideologioista.

Vuosien toimiminen nuorisojärjestö KD Nuorissa on tarjonnut erinomaisen mahdollisuuden myös emopuolueen kehittämiseen ja imagon kirkastamiseen. Kristillisdemokraateissa olemme yhtä suurta perhettä, mutta kuten tasapainoisissa perheissä aina, eivät nuoret pelkää vaatia kehitystä.

Kaikki ei ollut ennen paremmin, mutta uusi ei myöskään ole automaattisesti vanhaa parempi. Suhteeni konservatismiin on pragmaattinen: konservatiivi ei pelkää muutosta, vaan kunnioittaa sitä. Konservatiivisuus ei minulle merkitse automaattista suhtautumistapaa tiettyihin arvokysymyksiin, vaan konservatismi on laajempi tapa katsoa maailmaa ja suhtautua yhteiskuntaan. Arvostamme aiempien sukupolvien työtä ja pyrimme suhtautumaan asioihin asioina. Kun teemme yhteiskunnassa muutoksia, ei tavoitteena ole saada aikaan pelkästään uudistus vaan aina myös parannus.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close